Julianadorp

Cozy center and wide beaches

Julianadorp is a cozy and lively village and Julianadorp aan Zee is, as the name already reveals, located directly on the sea. Here you can enjoy the cleanest beach in North Holland, ideal for sea and beach lovers! The dune area also provides plenty of walking and cycling pleasure. The area around Den Helder / Julianadorp regularly has the most hours of sunshine in the Netherlands. CAN Holiday homes also offers a bicycle rental service. Wij brengen uw huurfietsen naar uw accommodatie en halen deze ook weer op!

History

Van oorsprong is Julianadorp een boerendorp in de gemeente van Den Helder. Voordat het dorp in 1909 vernoemd werd naar kroonprinses Juliana heette het dorp/polder ‘Koegras’. Waar voorheen koeien en schapen in de wei liepen bevinden zich nu bollenvelden.

Kleurrijke bloemenvelden

Ieder jaar in april en mei gebeurt er iets moois. Er ontstaat een feest van kleur op de bollenvelden. De meest prachtige bloemen in de meest uiteenlopende kleuren staan vanaf april volop in bloei. Het bollengebied van Julianadorp is onderdeel van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Tijdens deze periode worden er vele activiteiten rondom de bloembollen georganiseerd, waaronder helikoptervluchten waarbij u de kleurrijke velden vanaf boven bekijkt. Of breng een bezoek de Floratuin en pluk een bos tulpen met een keuze uit wel honderd soorten! Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van Kleurrijk Julianadorp.

In de maanden juni, juli en augustus worden er ook verschillende markten en braderieën in Julianadorp georganiseerd. De kustplaats is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er twee kleine winkelcentra voorzien van ruime parkeergelegenheden. Hier kunt u terecht voor uw boodschappen bij diverse supermarkten en drogisterijen. Ook zijn er diverse (kleding)winkels en restaurants in de omgeving van de winkelcentra.

In het centrum van Julianadorp vindt u agrarisch museum ‘Weten en werken’. Zodra u het museum binnenstapt waant u zich even terug in de tijd. Het museum heeft oude werktuigen van zowel landbouw als van de veeteelt tentoongesteld maar laat ook zien hoe men vroeger leefde. In de collectie vindt u oude gereedschappen, gebruiksvoorwerpen en kleding. Dit museum is gratis te bezoeken.

Julianadorp biedt veel voor vermaak voor jong en oud. Naast natuurlijk het mooie strand zijn er nog zat leuke activiteiten om te doen. Beleef waterplezier in het subtropisch zwembad, maak een strandrit te paard of neem surflessen. Liever een balletje slaan? Julianadorp heeft een prachtige 9-hole golfbaan maar ook een leuke midgetgolfbaan. Huur een kano en vaar de kanoroute helemaal van Julianadorp tot Den Helder. U vaart door de bloemenvelden tot het prachtige natuurgebied ‘Mariëndal’. Geen held op het water? Langs deze route loopt ook een prachtig fietspad. Julianadorp en omgeving biedt genoeg vermaak voor een ieder, van jong tot oud!

Wij hebben accommodaties op deze parken in Julianadorp aan Zee:

Vakantiepark Strandslag

Vakantiepark Strandslag is een mooi, ruim en kindvriendelijk bungalowpark in Julianadorp aan Zee. De ligging is prima, de strandopgang ligt op loopafstand van het park. Ideaal voor strand- en zeeliefhebbers! Op het park is er voor kinderen genoeg gelegenheid om heerlijk kind te zijn en uitgebreid te spelen. Zo is er een speeltuin, trampolines, voetbalveldjes, een jeu de boules baan, twee tennisbanen en u kunt er midgetgolfen. Als dit nog niet voldoende is, dan is er altijd nog ruimte voor vermaak op de bowlingbaan. Naast het restaurant op het park, waar ook verse broodjes gehaald kunnen worden, is er ook een barbecuerestaurant te vinden. Dit restaurant bevindt zich boven het bowlingcentrum.

De Keizerskroon

Vakantiepark De Keizerkroon ligt tussen het strand en het gezellige oude centrum van Julianadorp in. Het bungalowpark is ruim opgezet waardoor u altijd van uw privacy geniet. Kinderen kunnen gerust spelen op de groene grasvelden zonder dat u zich ongerust hoeft te maken. Bungalowpark de Keizerskroon heeft een restaurant, diverse kleine speelplaatsjes, een tafeltennistafel en een voetbalveld.

De Yperhof

De Yperhof is een klein en rustig park met ongeveer 60 vakantiewoningen. De buitenste ring van deze vakantiewoningen kijken uit op de prachtige bollenvelden van Julianadorp. Op het park is er ook een speeltuin voorzien van leuke speeltoestellen geschikt kinderen van iedere leeftijd. Vanaf dit park bent u zo op het strand en het ligt vlakbij de kanoroute van Julianadorp.

Residence Juliana

Direct gelegen onder de duinen van Julianadorp ligt het rustige en verzorgde vakantiepark Residence Juliana. Het park bestaat uit verschillende gebouwen met daarin 4-persoonsappartementen. Vele appartementen hebben uitzicht op de prachtige duinen en op de bollenvelden van Julianadorp. Op minimale loopafstand liggen de duinen, de zee en het schoonste strand van Noord Holland. Het park Residence Juliana wordt elke avond afgesloten en wordt dagelijks onderhouden door CAN Vakantiehuizen.

Foto’s: Mariska van Vuuren, Danielle van der Ploeg, Best Foto.