Breezand

Rust, ruimte, strand en meer

Breezand is een klein en rustig dorpje gelegen tussen de grootste en belangrijkste bloembollengebieden ter wereld. Geniet van de ruime omgeving en van de prachtige uitzichten op de bloembollenvelden.

In het dorp is het museum ‘Oud Anna Paulowna’ gevestigd. In het museum wordt de droogmaking van de Anna Paulownapolder behandeld en de bloembollenteelt rond het dorp. Ook wordt er aandacht besteed aan koningin Anna Paulowna, naamgeefster van de polder.

Breezand heeft een klein maar gezellig winkelgebied met een gevarieerd winkelaanbod. Ook kunt u hier zwembad ‘De Krieck’ vinden.

In Breezand en Anna Paulowna, het naast gelegen dorp, wordt er ieder voorjaar de Bloemendagen georganiseerd. Door beide dorpen staan er ruim honderd mozaïeken verspreid, gemaakt van wel duizenden kleine bloemetjes. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens deze dagen voor iedereen gratis te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Net buiten het dorp Anna Paulowna kunt u het ‘Leukste uitje van Noord-Holland’ 2020 vinden; Dierenpark Hoenderdaell Wandel door een uitgestrekt natuurgebied langs verschillende dierenverblijven en gebieden waar verschillende dieren vrij rondlopen. Ook kunt u hier Stichting Leeuw vinden die ontheemde katachtige roofdieren tijdelijk opvangen.

Den-Helder-duinen-5-768x512
Strandslag-140-en-Klimvallei-019-768x576